21 בנובמבר 2017

בלנדר סיני קטלני



צר לי לאכזב: זאת לא רשומה על מכשירי חשמל מפוקפקים ומיתות משונות, אלא על בלנדר שקניתי ושעושה רושם ממש משובח, ושמו בישראל "חיקוי סיני של ויטמיקס שעולה עשירית ממנו ונותן עבודה שאין דברים כאלה", או בקיצור לני.


לני עם המכל הקטן לטחינת יבשים.


בדרך כלל אני מגבילה קניות בעלי אקספרס לעשרה דולר או פחות, למקרה שמה שיגיע יהיה באיכות ממש גרועה, או לא יגיע בכלל. אבל האמת שעד כה היו לי בעיקר הצלחות, ועל הבלנדר הזה קיבלתי המלצה. הנה סרטון מרשים שמשווה אותו בפעולה לויטמיקס. לני יוצא כשידו על העליונה!




אמרתי, שיהיה, מקסימום הלכו 350 ש"ח. קניתי חבילה שכוללת נוסף על המכל הרגיל של 2 ליטר גם מכל קטן יותר לטחינת יבשים, ומקל דחיסה שמונע את הצורך לפתוח את הבלנדר באמצע כדי לערבב. ממליצה בחום רב לקנות את שניהם נוסף על המכל הגדול. מקל הדחיסה ממש חיוני, הוא מקצר את זמן הטחינה בצורה משמעותית. המכל הקטן לא הכרחי, אבל נוח מאוד להשתמש בו (פורעת החוק שאני משתמשת בו גם לטחינה של דברים לא יבשים), לא כל דבר יעבוד בו (הלהבים שלו חלקים ולא משוננים) אבל מה שכן, יעבוד מצוין, וכיוון שהוא קטן יותר, הרבה הרבה יותר קל להוציא ממנו את התכולה. החבילה הגיעה בתוך 10 ימים עם שליח של DHL, והמוכר כותב על החבילה מחיר נמוך ככה שלא משלמים מכס (הסינים מבינים ללב הקונה הישראלי). שני המכלים ידעו ממי לגנוב את העיצוב שלהם: הלהבים מגיעים קרוב מאוד לדפנות, והם כפולים עם להב נוסף שמתעקל כלפי מטה, כדי שלא תהיה הצטברות של משקעים לא מעורבבים בקצוות.

בבדיקה ראשונה, לני אדיר! הוא הפך את הכוס וחצי עדשים אדומות מהתמונה הראשונה לקמח אבקתי בתוך דקה בלבד. אחרי ניפוי נשארה בערך כף פירורים גדולים יותר, אבל לדעתי אם הייתי ממשיכה לטחון עוד חצי דקה רובם היו נעלמים. בהתחשב בזה שקמח עדשים אדומות עולה פי שלושה מעדשים בתפזורת, רק בשביל זה היה שווה לי לקנות אותו. גיליתי שהכלל הכי חשוב - לסמוך על לני. לתת לו לעשות את העבודה ולא לפתוח ולערבב. אל תחסמו לני בדישו.






והצלחה נוספת, חמאת קשיו וקוקוס (בעיקר אגוזי קשיו, קצת שמן קוקוס להקל על טחינת האגוזים), שהוכנה במיכל הגדול של לני:





 לינק לכבוד יום שישי השחור הבא עלינו לטובה.

עדכון מאוחר: אחרי כמה חודשי עבודה, שמחה לדווח שלני שרד היטב הכנה על בסיס קבוע של ממרחים, חמאות וכל מני קמחים של קמח. מומלץ ממש.

טיפים לשימוש:

  • קצת אתגרי להוציא את כל התוצרת ממעמקי הבלנדר. חפרתי מתחתית מגירת הכלים את המרית הכי קטנה שהיתה לי בסט של מריות, זאת שמעולם לא השתמשתי בה כי מה כבר אפשר לעשות במרית קטנה שאי אפשר בגדולה? אז הנה, את זה. היא נכנסת הרבה יותר טוב בין הלהבים. למעט שנשאר, נניח חמאת אגוזים כלשהי, אפשר להוסיף קצת מים או חלב ולערבל ליצירת משקה טעים שיגרום לכם להרגיש הרבה פחות בזבזניים.
  • כדי לנקות בקלות, מיד אחרי השימוש להוסיף קצת סבון כלים וכוס מים חמים ולערבל חצי דקה. זה מנקה טוב טוב את החלק העמוק, והחלק העליון מתנקה ידנית בקלות.

6 תגובות:

  1. עושה לי חשק לרכוש אחד, למרות שאין לי שום צורך! המשיכי כך ♥

    השבמחק
  2. האם יש צורך גם במיכל הקטן לחומרים יבשים? ולחלקי החילוף שאפשר לקנות בנוסף גם כן?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני קניתי גם את המיכל הקטן, אבל הוא לא הכרחי, אפשר להשתמש במכל הגדול. הצורה של הלהבים במיכל הקטן טיפה שונה, ובגלל שהוא צר אפשר לטחון כמות קטנה יותר מאשר בגדול. אבל הגדול יעבוד סבבה.

      מבחינת חלקי החילוף, ממליצה מאוד לקנות את מוט הדחיסה, הוא מאפשר לדחוס כלפי מטה מהפינות ולהאיץ את התהליך כשהכמות גדולה, זה עוזר במיוחד בחמאות אגוזים. אפשר לקנות את אחת החבילות שכוללות אותו והוא גם קיים כפריט נפרד בתפריטים של החנות (ואפשר כמובן לקנות אותו גם ממוכר אחר, זה סתם מוט פלסטיק רחב, ובדיוק באורך שמגיע מהפתח עד קצת מעל ללהבים, ונראה לי שהגודל סטנדרטי.)

      מחק
    2. (דרך אגב, "יבשים" לא כולל חמאות אגוזים, זה רק לטחינת קמח מקטניות ודברים כאלה, כלומר דברים שנשארים יבשים גם אחרי הטחינה)

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק